Post- telecom- en luchtvaartbedrijven besparen op de kosten dankzij oplossing van Clearcom en Indicia.

Internationale bedrijven uit de post-, telecom- en luchtvaartbranche doen voortdurend zaken met elkaar. Zo ontstaat een groeiende stroom van facturen die ze onderling moeten afhandelen. Indicia werkt aan een robuuste, veilige oplossing die zorgt voor een forse kostenreductie.

Clearcom is een onafhankelijk financieel platform waarop de momenteel 45 aangesloten leden hun onderlinge kosten afhandelen. Daardoor hebben zij minder administratieve en bancaire kosten, lagere valutarisico’s, een vermindering van de fysieke kasstroom en een eenvoudigere financiële planning. Voor de betrokken bedrijven, waaronder PostNL, is er dus nogal wat aan gelegen dat het systeem betrouwbaar en gemakkelijk functioneert.

Groeiend online platform

De afhandeling van facturen verloopt online. Je kunt je voorstellen dat er heel gevoelige informatie wordt uitgewisseld. De omvang van die data neemt bovendien explosief toe naarmate de deelnemende bedrijven groeien en er meer bedrijven lid worden van Clearcom. Daarom kreeg Indicia de vraag om het online platform volledig toekomstbestendig te maken.

Veilig én gebruiksvriendelijk

De nieuwe gebruiksvriendelijke oplossing van Indicia maakt het voor leden van Clearcom nóg eenvoudiger om hun facturen te verrekenen via het platform. Dat verloopt via een robuuste en stabiele omgeving. Indicia heeft het algoritme voor clearing (de afhandeling van openstaande bedragen) geoptimaliseerd, het aantal clearingvarianten uitgebreid en efficiënte managementtools toegevoegd. De leden beschikken nu over een zeer gebruiksvriendelijk dashboard. Met het nieuwe platform besparen de deelnemers bijna 80% op de kosten voor financiële afhandeling.

INDICIA case PostNL

Highlights:

  • Robuust online platform
  • Inzichtelijk dashboard
  • Forse kostenbesparing
  • Eenvoudiger en veiliger werken
  • Ontwikkeling van nieuw algoritme

Ben je benieuwd hoe je kunt beschikken over een dashboard met heldere kengetallen dat uit verschillende systemen informatie haalt? We brainstormen graag met jou.