Sandd sorteert en groepeert miljoenen adressen binnen één seconde.

Sandd is dé zakelijke postbezorger van Nederland en verwerkt jaarlijks ruim 736 miljoen poststukken. Dat zijn er ruim 2 miljoen per dag. Efficiënt sorteren is voor Sandd van levensbelang. Indicia zorgde voor een ongekende versnelling van het sorteerproces met behulp van in-memory computing.

Sandd verzendt en bezorgt grote hoeveelheden post voor onder meer banken, overheden en verzekeraars. Van hun klanten ontvangt Sandd enorme lijsten met verzendinformatie waarin de poststukken beschreven worden. Voor elk poststuk is vanzelfsprekend het bezorgadres vastgelegd, maar ook gegevens als formaat, dikte en het verwachte gewicht. Deze lijsten vormen het hart van het sorteerproces. Ze zijn essentieel voor een gestroomlijnd proces. Hoe vlotter het proces verloopt, hoe beter. Het kostte Sandd echter heel veel tijd om al die lijsten met data in te lezen, te bewerken en klaar te maken voor hun sorteerstraat.

“De demo is al afgelopen…”

Indicia ontwikkelde voor Sandd een slim sorteeralgoritme dat gebruikmaakt van in-memory computing. Bij in-memory computing plaats je de software én alle te bewerken data in het werkgeheugen van een krachtige computer. Allerlei bewerkelijke en tijdrovende stappen zoals het ophalen van data en weer wegschrijven van de bewerkte gegevens worden daardoor overbodig. Het uitvoeren van de meest complexe bewerkingen verloopt daardoor oneindig veel sneller.

Toen wij het sorteersysteem voor de eerste keer demonstreerden bij Sandd, wachtte iedereen in spanning af. Hoelang zou het nieuwe systeem nodig hebben om het bestand met miljoenen regels in te laden? Pas toen we lachend vertelden dat de demo inmiddels al was afgelopen, viel het kwartje. We hadden het proces teruggebracht van minuten naar seconden! Dankzij de sorteer-engine van Indicia is het totale sorteerproces van Sandd 20% efficiënter geworden. Het nieuwe sorteersysteem is in staat om 20 miljoen adressen binnen één seconde te verwerken.

Website van Sandd
Website van Sandd
Gif Sandd
Gif Sandd
Website van Sandd
Website van Sandd

De cijfers

>1M
Adressen binnen één seconde
15%
Efficientere sortering
±1MRD
Poststukken per jaar
>750K
Kostenbesparing per jaar
“Knipper niet met je ogen, want dan is het al klaar.”
Ron Kwakkelaar, COO

Highlights

  • Tijdsbesparing: van tien minuten naar enkele seconden
  • Inzet van in-memory techniek
  • Ontwikkeling van innovatief algoritme
  • Volledige integratie met bestaande ICT-architectuur

Vind je deze case interessant? Vraag een vrijblijvende sessie aan om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!