Het complete wetboek in je binnenzak.

Voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ontwikkelde Indicia een aantal mobiele applicaties, waaronder Wettenpocket App. Juristen, rechters en wetgevers kunnen zware boeken voortaan in de kast laten staan. Nederland kent bijzonder veel wetten en regels. Wie op zoek gaat naar informatie over een specifiek onderwerp, raakt al snel verzeild in een lange zoektocht naar de juiste regelgeving. Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) wilde daar graag verandering in brengen. Indicia was bij uitstek geschikt voor deze klus omdat het naadloos aansloot bij de bouw van het open data portaal van de overheid.

De Wettenpocket

In samenwerking met TextInfo ontwikkelde Indicia deze bijzondere applicatie. Met de Wettenpocket download je eenvoudig allerlei bundels. Daarin is alle informatie over een bepaald wetsonderwerp samengevoegd. Via de bibliotheekfunctie krijg je toegang tot ruim 3000 bundels aan informatie. Je vindt eenvoudig de wetten die je zoekt, variërend van de Drank- en Horecawet tot boek 1 van het Burgerlijk Wetboek.

Laptop met de website van de overheid
Laptop met de website van de overheid
Gif Ministerie werken voor NL
Gif Ministerie werken voor NL
Website van Ministerie
Website van Ministerie
Wetgeving

Multifunctionele app

De gedetailleerde zoekfunctie werkt snel en maakt gebruik van bestaande open databronnen zoals wetten.nl en de decentrale regelgeving op overheid.nl. Naast het zoeken, vinden en tonen van wettenbundels kun je met deze app ook annoteren, markeren en bookmarks plaatsen. Zo houd je het overzicht en vind je stukken snel terug. En altijd actueel, want updates komen automatisch in de app.

Download hier de Wettenpocket app voor iOS en Android.

Highlights

  • Intuïtieve app met een focus op de eindgebruiker
  • Grote hoeveelheden data snel te doorzoeken
  • Slimme bundeling van wetten
  • Gekoppeld aan het landschap van het Ministerie van BZK

Vind je deze case interessant? Vraag een vrijblijvende sessie aan om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!