Realtime ontwerpen in 3D

Waar zou een 3D-printer zijn zonder ontwerpsoftware? Nergens. Indicia maakte innovatieve, gebruiksvriendelijke software voor Genicap. Hiermee ontwerp je snel en makkelijk de meest prachtige 3D-modellen. Gewoon thuis op de bank.

3D-printen is populair. Maar vooral voorbehouden aan de FabLabs, de constructiesector, Tech Heads en architecten. Daar brengen wij – samen met het gerenommeerde onderzoeksinstituut van Genicap – verandering in. We ontwikkelden grafische software waarmee je razendsnel allerlei organische 3D-vormen kunt ontwerpen, gewoon met je eigen laptop, tablet of computer.

De 3D-experts van Indicia

De grafische software voor Genicap is gebaseerd op de Superformule die ontdekt is door Prof. Dr. Johan Gielis. Dankzij deze wiskundige formule kun je met weinig rekenkracht de meest complexe vormen digitaal weergeven. Door toepassing van de Superformule wordt de bestandsgrootte van 3D-ontwerpen tot wel duizend keer kleiner. Genicap vroeg Indicia om de bijbehorende software te ontwikkelen omdat wij ons al jarenlang verdiepen in innovaties op het gebied van 3D.

Website van Genicap
Website van Genicap
Gif van Simpl3d
Gif van Simpl3d
Website van Genicap
Website van Genicap

De cijfers

>50K
Downloads
1.000+
Kinderen in workshops
#5
In categorie 3D Tools
Ontwerpen mogelijk
3D-printer aan het werk

3D-ontwerpen maken; iedereen kan het

De 3D-ontwerpsoftware die wij ontwikkelden, bevat prachtige voorbeeldvormen die zijn gebaseerd op de natuur. Vormen die geen enkel ander ontwerpprogramma aanbiedt. In minder dan een minuut ontwerp je een digitaal 3D-model dat klaar is om naar de 3D-printer te sturen. Printbaarheid gegarandeerd. En iedereen kan het, van jong tot oud.

Het gemak zit ‘m in de snelheid, het intuïtieve gebruik en in de realtime ontwerpfunctie. Het model verandert meteen als jij het aanpast. What You See is What You Get. Je ziet precies hoe jouw voorwerp eruit gaat zien. Wil je die vaas iets langer maken? Of de vorm van die lampenkap nog wat tweaken? Alles is mogelijk, hoe complex de vorm ook is.

Gratis beschikbaar

De gratis 3D-software van Indicia en Genicap is momenteel beschikbaar voor de iPad en Windows desktop. Binnenkort verschijnen er ook versies voor Android en Mac, en er komt een browser-variant. Het uitrollen naar andere platformen is een relatief eenvoudige klus, dat komt door de solide opzet en architectuur.

“Een prachtige vaas in minder dan 1 minuut”
SIMPL3D Gebruiker

Highlights

  • Unieke grafische software waar iedereen mee kan werken
  • Gebaseerd op de Superformule en de nieuwste 3D-technieken
  • Gebruiksvriendelijk en intuïtief
  • Printbaarheid gegarandeerd
  • Snel de meest complexe grafische vormen maken

Vind je deze case interessant? Vraag een vrijblijvende sessie aan om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!