Verbinden van 50.000 bedrijven

Veel cao’s bevatten naast afspraken over een vast salaris, ook een flexibel in te zetten Individueel Keuzebudget (IKB). Indicia ontwikkelde een krachtig arbeidsvoorwaardenportaal waarmee organisaties probleemloos invulling aan deze eigentijdse arbeidsvoorwaarden geven. Met een arbeidsvoorwaardenportaal van Indicia faciliteert een brancheorganisatie alle aangesloten organisaties bij de implementatie van flexibele arbeidsvoorwaarden.

In het kader van het Individueel Keuzebudget of het Persoonlijk Keuzebudget (PKB) mogen medewerkers een deel van hun salaris naar eigen inzicht sparen of laten uitkeren. Ze mogen het geld ook inzetten voor vrije dagen, studiekosten, fiscaal vriendelijke producten of pensioenaanvulling. Het inzichtelijk maken en correct verwerken van al deze keuzes en mogelijkheden stelt veel organisaties voor forse uitdagingen. Nog maar weinig salarissystemen zijn immers klaar voor deze mate van flexibiliteit. Daarom ontwikkelde Indicia een krachtig arbeidsvoorwaardenportaal, waarmee brancheorganisaties aangesloten bedrijven ondersteunen. Dit systeem bundelt de IKB-administratie van alle aangesloten organisaties van één brancheorganisatie binnen één enkele gebruiksvriendelijke omgeving.

Eenvoudig keuzes maken en verwerken

Medewerkers loggen veilig in en bekijken en besteden hun eigen budget. De keuzes die medewerkers maken, verwerkt het systeem vervolgens in het salarispakket van de werkgever. Het portaal biedt ook allerlei handige informatie voor medewerkers. Werkgevers kunnen met hun vragen terecht bij een speciale helpdesk. Het helpdeskteam staat voor ze klaar met advies, trainingen, presentaties voor medewerkers, instructiematerialen en filmpjes.

Diverse brancheorganisaties kiezen voor een arbeidsvoorwaardenportaal

Indicia ontwikkelde het arbeidsvoorwaardenportaal op verzoek van het bedrijf Iselect. De eerste implementatie vond plaats binnen de uitgeverijbranche. Daarna kozen ook brancheorganisaties zoals INretail, VACO, Betaald Voetbal, Metaal & Techniek voor Iselect. In totaal ondersteunt Indicia met Iselect binnenkort 50.000 bedrijven met in totaal 4 miljoen medewerkers.

Website van Iselect
Website van Iselect
Gif iSelect
Gif iSelect
Website van iSelect
Website van iSelect
“Keuzebudget in CAO binnenkort de norm.”
ISelect

Resultaten

  • Indicia’s connectivity oplossingen digitaliseren de hele keten branche-bedrijf-werknemer
  • Brancheorganisaties leveren aangesloten bedrijven betere service
  • Aangesloten bedrijven maken minder kosten voor invoering van een eigentijds arbeidsvoorwaardenportaal door synergievoordelen
  • Gebruiksvriendelijk portaal met IKB-keuzemodule voor werknemers
  • Soepele gegevensuitwisseling met alle salarissystemen

Vind je deze case interessant? Vraag een vrijblijvende sessie aan om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!