Tim is front- en back-end developer bij Indicia. Heeft een duidelijke mening. Is motorgek, Nederlands kampioen Open Minibike, tatoeage-liefhebber. One of a kind dus, net zoals de 100 andere collega’s. Hij startte als stagiaire bij Indicia, werd 0-uren contracter, studeerde af en is nu fulltime aan het werk.

Het hoofdstuk Indicia eindigt nog niet, want Tim wordt elke dag uitgedaagd. “Voordat ik hier kwam dacht ik mogelijk snel een baan dichter bij huis te zoeken, maar door het totaalplaatje van Indicia is dat idee nu van tafel”

Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

“De mogelijkheid om mijn vaardigheden te ontwikkelen, is voor mij een belangrijke reden om naar Tilburg te reizen. Want als ik merk dat ik niet meer ontwikkel, dan verlies ik snel mijn motivatie. Ik krijg hier uitdagende tickets toebedeeld. Is er iets niet duidelijk, dan is er altijd een collega bereid je te helpen en bouw je kennis op om het de volgende keer zelfstandig te doen. Zo groei je stap voor stap”.

“Ik houd van de flexibiliteit en afwisseling. En natuurlijk van uitdaging. Het is heel tof dat de teamlead rekening houdt met mijn persoonlijke interesses. En ook informeert of ik de balans tussen werkzaamheden fijn vind. Zo weet hij dat ik lekker ga op de afwisseling tussen front-end en back-end werk. Mijn sprintboard is dus gevuld met werk dat ik leuk vind, dat moet gebeuren en dat mij verder laat groeien. Ontwikkeling komt ook doordat we werken met Code Review: het attendeert je op betere manieren om te coderen. Zelfde geldt voor het gebruik van Codesniffer: er ontstaat een constantere, uniformere en veiligere codebase.”

Ook werken bij Indicia?

Geen nummertjes

“Een van de dingen die ik fijn vind aan werken bij Indicia is dat je geen nummer bent: vanaf dag 1 een gelijkwaardige developer. Met kritische opmerkingen doen we iets: als ik denk dat een oplossing niet handig is voor een klant of vermoed dat code slimmer kan, dan meld ik dat. Dan sparren we er over. En dan zie je dat er echt iets verandert als het een betere oplossing is. De fijne cultuur komt ook door alle activiteiten die Indicia georganiseert.  Soms matcht een borrel niet met mijn thuiswerkdagen, maar da’s geen enkel probleem. Als ik kan, ben ik graag bij uitjes en activiteiten. Daardoor voelt Indicia voor mijn als één club zonder allerlei lagen.”

Hoe een werkdag eruit ziet

“Soms op kantoor, soms lekker thuis. De combi werkt voor mij het beste. Sowieso start ik met koffie en een ontbijtje. Teams aan, mail checken, ontwikkelomgeving bekijken en zien welke tickets er voor mij klaarliggen. Dat zijn soms flinke uitdagingen, want we leveren hier veel maatwerk. Is een ticket zwaar, dan kun je met een senior meelopen. En zo in nieuwe werkzaamheden rollen. Einde dag pushen we alle code naar GitLab zodat mijn collega’s erbij kunnen. Houd je van klantcontact, dan word je soms ingevlogen in een meeting. Maar ik vind het ook fijn als tickets gewoon klaar staan en ik lekker op mezelf kan programmeren. Top project? Als ik betrokken ben bij het hele proces: van begin tot eind. Ik houd van totaalplaatjes met impact: ik wil graag het eindresultaat zien en horen dat alles naar wens is.”

“Komt bepaald type werk terug, dan heeft het telkens een andere smaak”

Volg ons op Social Media

Facebook
LinkedIn
Instagram