Indicia creëert alleen waarde als we inspelen op de behoeften van mens en planeet.

Daarom hebben we de experts van The Wearth Company en Smarttrackers benaderd om te bekijken hoe Indicia haar footprint kan verlagen en de CO2-uitstoot vermindert. Dit heeft geresulteerd in het volgende doel:

Indicia heeft in 2030 haar CO2-uitstoot met 49% gereduceerd van 62 ton in 2020 naar 31 ton in 2030.

Hoe? Dit zijn onze maatregelen.

  • We nemen sinds juni 2020 CO2 gecompenseerd gas af.
  • We nemen sinds juni 2020 Nederlandse Wind en Zonne-energie af.
  • Bij vervanging van onze lease-auto’s gaan we voor een milieuvriendelijkere hybride dan wel elektrische wagen;
  • Collega’s van privé-auto’s stimuleren we om over te stappen naar een milieuvriendelijkere wagen zodra de auto aan vervanging toe is.
  • Elektrisch rijden wordt aantrekkelijker gemaakt omdat in de parkeergarage die we huren het opladen van elektrische auto’s mogelijk is.
  • We verwarmen ons pand niet hoger dan 20 graden. Daarom gaan we alle verwarmingen in 2022 begrenzen.

Blijvende aandacht voor minder verspilling

Indicia is gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-prestatieladder en dus is helder waar we voor gaan: Vermindering van de CO2-uitstoot met 49% in 2030. Dat vraagt onze continue aandacht. Binnen de muren van Indicia. Maar ook met onze partners en leveranciers. Daarom is Indicia sinds september 2021 lid van de Club van 49.

De Club van 49 houdt bedrijven scherp. Ze vraagt van de aangesloten bedrijven een pro-actieve houding om verspilling tegen te gaan. Om met leveranciers en klanten in gesprek te gaan over CO2-reductie. En om als deelnemers van de Club van 49 ervaringen uit te wisselen tijdens online bijeenkomsten.

Deelnemer van de Club van 49

Bescherm de jungle

Meehelpen woud te behouden

Naast onze eigen CO2-uitstoot verminderen, willen we de impact van Stichting Oasebos vergroten. Een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het behoud van regenwoud door het opkopen van jungle in Costa Rica. Wist je dat ontbossing door het verbranden van tropisch regenwoud niet alleen heel slecht is voor de biodiversiteit? Maar ook zorgt voor 20% van de totale uitstoot van broeikasgassen?

Om de impact van deze stichting te vergroten, animeerden de collega’s Indicia Story Tellers een prachtige animatie. En gaat Indicia Stichting Oasebos met digitale expertise ondersteunen. Bekijk hier hoe jij de impact van Oasebos kunt vergroten.

Meer weten over werken bij Indicia?