Beschikbaarheid data & platform: een must voor bedrijfscontinuïteit

Toen de oorspronkelijke ontwikkelaar van Tiptrack failliet dreigde te gaan ontstond opeens het gevaar dat de app én de data niet meer beschikbaar zouden zijn. “Daarom gingen we op zoek naar een passend alternatief”, zegt John Simons (Manager Automatisering AWVN). “We zochten de beste technische oplossing voor Tiptrack, maar wilden ook de contractuele situatie goed regelen zodat we altijd bij de data en de app kunnen.”

“Precies die combinatie vond AWVN in het gezamenlijke aanbod van Indicia en datacenter- en cloudspecialist Interconnect.” De Interconnect continuïteitsgarantie is hierin uniek. Deze garantie biedt voor maximaal 6 maanden continuïteit van diensten bij Interconnect. Ondanks de buitengewoon gezonde financiële situatie van Interconnect, is dit extra zekerheid.

Tiptrack

Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN) bestaat al sinds 1919. Op dit moment zijn ruim 750 individuele bedrijven en bedrijfstakorganisaties aangesloten bij AWVN. De organisatie is betrokken bij meer dan de helft van de cao’s in Nederland. Maar AWVN doet nog veel meer: “We ontwikkelen ons steeds meer tot digitale dienstverlener”, zegt John Simons, Manager Informatisering bij AWVN. “Denk bijvoorbeeld aan Tiptrack, onze persoonlijke en interactieve online tool die medewerkers stimuleert om zelf de regie te nemen over hun loopbaan.

Met Tiptrack ontdekken gebruikers op welk gebied ze hun inzetbaarheid kunnen vergroten. Om vervolgens direct producten en diensten, zoals opleidingen, coaching en testen af te nemen.” De app bedient meer dan honderdduizend werknemers die kunnen grasduinen in het aanbod van ruim duizend dienstverleners. Tiptrack geeft toegang tot bijna 15.000 beschikbare producten. 24/7 natuurlijk.

Continu aandacht voor informatiebeveiliging

Indicia en Interconnect werken nauw samen voor AWVN en het succesvolle Tiptrack. De uiterst data-intensieve app is beschikbaar via een Virtual Private Cloud die Interconnect levert. Interconnect zorgt dat de beschikbaarheid van de servers optimaal is. De cloud van Interconnect is verdeeld over twee locaties in de eigen datacenters in ’s Hertogenbosch en Eindhoven. Daarmee beschikt Interconnect over een datacentervloeroppervlak van 6.800 vierkante meter en is het Tier 3+ datacenter het grootste van Zuid-Nederland.

Indicia beheert de servers en het onderliggende platform en blijft Tiptrack in nauwe samenwerking met AWVN verbeteren. Tiptrack bevat allerlei gezondheidsgegevens van werknemers. Indicia en Interconnect doen er alles aan om die data veilig te houden. Beide partijen zijn ISO 27001 gecertificeerd en Interconnect beschikt ook over een end-to-end certificering, wat betekent dat er sprake is van duidelijke processen voor informatiebeveiliging.

 

De Cijfers

100%
ISO27001 gecertificeerd
25M
budget duurzame inzetbaarheid
1000
zorg- welzijn en hr-aanbieders
15K
beschikbare diensten in Tiptrack
100K
werknemers toegang tot Tiptrack
100%
data-opslag in Nederland
2X
T3+ Datacenters
100%
High-available cloud infrastructure

Veel vertrouwen tussen AWVN, Interconnect en Indicia

Simons is blij met de manier waarop AWVN, Indicia en Interconnect samenwerken. “We hebben een overeenkomst die corporate-waardig is. Toch gebruiken we die eigenlijk nooit. We laten het contract in de kast liggen, denken met elkaar mee en durven ook buiten de lijntjes te denken over zaken die niet in de SLA staan”.

“Dát is de manier waarop ik het liefst samenwerk.” Die samenwerking zorgt bovendien dat Simons nu beter slaapt omdat hij zeker weet dat alles goed geregeld is. “Ik kan mijn Management Team geruststellen met zekerheden. We hebben onze zaken goed voor elkaar.”

“De samenwerking tussen Interconnect en Indicia is stevig. Ze weten elkaar prima te vinden.”
John Simons - Manager Informatisering AWVN

Highlights

  • Kristalhelder waar de data en online applicatie staat
  • Optimaal beveiligde gegevens
  • Heldere scheiding van ontwikkeling en beheer
  • Gegarandeerde continuïteit van Tiptrack

Wil je meer informatie over de verschillende cloudvormen die onze partner Interconnect aanbiedt?

Kijk dan hier eens