Nieuwe expertise versterkt tech & data-propositie

Indicia is een specialist in online data & technology. Om de impact van onze digitale oplossingen te vergroten, verrijken we onze core business met aanvullende diensten. De afgelopen jaren voegden we al expertises toe als strategische branding, online en contentmarketing, video, animatie en digital design.

Met de overname van Blue Shark, Swaans en Tailor iT, verbreden we ons dienstenaanbod nu verder, met online marketing, content en tekst, en ICT- en competentietraining. We halen hiermee ervaren tekstschrijvers, growth hackers en trainers in huis. De symbiose met de drie overgenomen bedrijven geldt ook andersom: de tech- en data-expertise van Indicia biedt veel mogelijkheden om dienstverlening zoals training, contentcreatie en advertising te vernieuwen.

Carlo Korssen (CEO en oprichter van Indicia): “We zien een enorme kans om Indicia verder te profileren als de tech- en datapartner voor ondernemende organisaties, door ons dienstenportfolio te verrijken. Onze nieuwe overnames zorgen ervoor dat onze klanten nog effectiever kapitaliseren op online applicaties en platformen. Zodat hun intelligente systemen langdurig resultaat blijven opleveren. Ook tillen we met deze overnames gemak en service voor klanten naar een volgend niveau.”

Groeistrategie op basis van ondernemerschap en partnerrelaties

Consolidatie is al jaren aan de orde van de dag in de bureauwereld. De groeistrategie van Indicia, een combinatie van autonome groei en overnames, is gestoeld op ondernemerschap en langdurige klantrelaties. Korssen: “Indicia profileert zich niet alleen als partner van klanten, wij zijn het. De ondernemers van de bedrijven die wij overnemen, blijven daarom ondernemen en participeren in Indicia. Zo behouden we de persoonlijke, laagdrempelige relaties tussen klanten en medewerkers. En benutten we business-kansen voor ons bureau in regionale markten.”

De drie bedrijven die we nu overnemen, zijn elk een speler met een sterk regionaal netwerk. Korssen: “Deze groeistrategie zetten we gestaag voort. We verwachten in de nabije toekomst soortgelijke overnames te doen van tech- en databedrijven in verschillende regio’s.”

Nieuwe directeuren voor 3 werkmaatschappijen van Indicia

De oprichters van Swaans (Miriam Swaans) en Blue Shark (Janniek en Bas Bastiaan) blijven als gedeelde aandeelhouders participeren binnen de nieuwe Indicia werkmaatschappijen. Sander Visser, huidige directeur van Indicia E-commerce gaat ook leiding geven aan de nieuwe werkmaatschappij Indicia Training & Ontwikkeling. Tailor iT oprichter Bert Knot blijft actief als commercieel directeur binnen deze nieuwe werkmaatschappij.

Miriam Swaans van contentbureau Swaans:

“Expertise van tekst en communicatie is cruciaal bij alle online applicaties en onmisbaar om te kunnen anticiperen op gebruiksbehoeften. Mijn ruim 20 jaar ervaring in ondernemerschap, communicatiestrategie en content gaan we dan ook breed inzetten voor Indicia. We zien ontzettend veel mogelijkheden door nauwe samenwerking met Indicia teams zoals Brand Strategy & Design, AI en E-commerce. Daarbij blijven wij de schrijvende kracht en contentspecialist voor onze bestaande klanten, flexibel opererend tussen online en offline contentproductie.”

Sander Visser van Tailor iT & Tailor You:

“De gedeelde focus op maatwerk voor klanten en ICT-gebruikers bindt Indicia en Tailor iT & Tailor You. Hetzelfde geldt voor de gezamenlijke focus op kwaliteit en betrouwbaarheid van dienstverlening. Deze gemeenschappelijkheden maken dat het profiel van ons klantportfolio perfect matcht.”

Janniek Bastiaan van Blue Shark:

“Indicia’s groeistrategie met behoud van ondernemerschap sluit honderd procent aan bij onze ambities met paid advertising. De overname is voor ons een effectieve manier om als jong en groeiend team verder te professionaliseren en Indicia Blue Shark te positioneren als dé tech-en datapartner voor ondernemers en ondernemende organisaties in de Zwolse regio.”