FIT Solution’s software dekt 90% van de consumenten financierings- en financial leasemarkt

Overnamenieuws: Indicia heeft software-ontwikkelaar Financial IT Solutions (FIT Solutions) uit Alkmaar overgenomen. Met de overname vergroot Indicia haar marktaandeel in datamanagementoplossingen. FIT Solutions bedient 90% van de consumenten financieringsmarkt en de financial leasemarkt: ongeveer 150 financiële intermediairs en een tiental banken maken gebruik van de software- en dataoplossing van FIT Solutions. De overname past bij Indicia’s ambities als data en technologie specialist.

Door datamanagement gefaciliteerde communicatie

FIT Solutions is de ontwikkelaar van het softwareprogramma MAEX: mijn assurantie en kredietsysteem. De software automatiseert onder andere de communicatie tussen financiële intermediairs voor consumptief krediet, autofinancieringen en financial lease enerzijds en bancaire instellingen anderzijds. De software is ontwikkeld om de bancaire sector en financiële intermediairs te ondersteunen bij het beheren van dagelijkse activiteiten zoals proces automatisering, klantbeheer en risicoanalyse. Onder meer banken als Santander, BPN Paribas, Volkswagen Bank en Porsche Financial Partner Program zijn gebruikers van MAEX.

Doorontwikkeling van de software & servicecontracten

FIT Solutions gaat door de overname profiteren van Indicia’s software development expertise en de professionaliteit en schaalbaarheid van onze organisatie. We zien verschillende kansen om de software verder te ontwikkelen door Indicia’s Dot.Net en Drupal team. “FIT Solutions heeft een ontzettend gaaf en uitgebreid product ontwikkeld. Het is een geweldige uitdaging voor ons om dit product naar een moderne omgeving te brengen. Nu draait de software namelijk bij lokale gebruikers. We gaan deze modernisering gefaseerd aanpakken; module voor module” (Bjorn, teamlead Dot.Net team).

Professionele service contracten

FIT Solutions en haar klanten profiteren door de overname ook van Indicia’s Managed Services team. De servicecontracten en SLA’s van FIT Solutions gaan we verder professionaliseren en uitbreiden. Uiteraard wordt ook ons managementinformatiesysteem en onze IS0 27001-gerichte manier van werken geïmplementeerd bij FIT Solutions.

Directie van FIT Solutions onveranderd

De huidige directie, Marc Haarms en Boudewijn Eijsvogel, blijft de komende jaren actief voor FIT Solutions. Ook blijft FIT Solutions opereren vanaf het kantoor in Alkmaar. Klanten van FIT Solutions reageren zeer positief op de overname. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van een online variant van MAEX.