Systeemintegratie voor uw verschillende databronnen

Er gaan grote hoeveelheden data om in organisaties, waarbij de informatie uit verschillende systemen afkomstig is. Een website, mobiele applicatie, intranet of backofficesysteem kan niet meer afzonderlijk gezien worden. Alles staat met elkaar in verbinding dankzij systeemintegratie, wat zorgt voor efficiënte bedrijfsprocessen.

Indicia & systeemintegratie

Indicia heeft ruime expertise op het gebied van systeemintegratie. Zo zijn we al jaren marktleider van EDI-koppelingen in de fashionbranche en hebben we ervaring in de financiële en HRM-wereld, waar we backoffice- en ERP-systemen koppelen. Dankzij de systeemintegraties van Indicia haalt u maximaal rendement uit uw informatiesystemen, zoals websites, shops, portals en mobiele applicaties.

Systeemintegratie

Wanneer uw organisatie met verschillende databronnen werkt, moeten deze systemen gekoppeld worden. Zo kunnen ze, ongeacht het soort systeem, gegevens met elkaar uitwisselen. Deze systeemintegratie leidt tot efficiënte bedrijfsprocessen doordat het beheer vanuit één centrale plek wordt uitgevoerd. Alle gegevens worden op de juiste plaats teruggevonden, vanuit welke bron ze ook zijn opgeslagen. Indicia heeft experts in huis op het gebied van koppelingen en systeemintegratie. Wij verbinden systemen die uit verschillende software bestaan – en dus niet dezelfde ‘taal’ spreken – met elkaar dankzij middleware, waardoor gegevensuitwisseling mogelijk wordt.

Soorten systeemintegratie

Het koppelen van systemen kan op verschillende manieren tot stand komen en hangt af van de behoefte van de organisatie. Zo is er de reguliere 1-op-1 koppeling, waarbij twee databronnen met elkaar verbonden worden, zoals een website met een backofficesysteem of een mobiele applicatie voor medewerkers met de salarisadministratie. Deze koppelingen maken efficiënt werken mogelijk waarbij processen minder foutgevoelig worden. Naast de 1-op-1 koppeling kunnen verschillende systemen gekoppeld worden met behulp van middleware. Dit is systeemsoftware die als het ware tussen diverse systemen in staat en meerdere systeemintegraties realiseert. De systemen gebruiken de middleware om gegevens uit te wisselen, waarbij de middleware zorgt voor een standaard taal. Hierbij wordt systeemintegratie dus ingezet als tussenstop binnen een groter netwerk van systemen.

Voordelen van systeemintegratie

  • Meer grip op uw bedrijfsprocessen
  • Verwerking van gegevens met verminderde foutgevoeligheid
  • Efficiënt werken
  • Snelle klantenservice, wat leidt tot meer klantenbinding
  • Kostenbesparend