Bram is software engineer bij Indicia. Loves de back-end. Maar speelt ook graag in de voorhoede als het om projectmanagement en klantcontact gaat. Na werk? Hoofd leegrennen, gaan voor een perfecte espresso inclusief latte art. En genieten van de baby boy.

Hoe complexer het project, hoe enthousiaster ik word

“Waarom ik energie krijg van werken bij Indicia? De afwisseling en complexiteit van de projecten. Het maatwerk dat erbij komt kijken. Bij onze verzekeraar klanten bijvoorbeeld. Ook fijn: de sfeer in het team. Hard werken, maar met veel humor. We zijn samen naar Berlijn geweest, nu net terug uit Portugal en naar verwachting zitten we in ’23 op de WordCamp in Athene. Gewoon top collega’s en inhoud waarvoor ik graag wekelijks afreis vanuit Limburg. En thuis werken, dat is ook mogelijk”.

Excel-bestand transformeren tot een logische flow. Daar krijg ik een kick van

“De ontwikkeling van sites en logische applicaties, dat is echt mijn ding. Ik werk daarvoor veel met het PHP-framework Laravel voor verzekeraars als Zekur, Markel en Virta. Ik vind het erg leuk om flows die klanten in Excel aanleveren, te vertalen naar een logische applicatie. Voor verzekeraar Markel ontwikkelden we zo bijvoorbeeld een wizard waarmee het voor klanten heel makkelijk is om een verzekering af te sluiten. Een gaaf project waar ik als lead-developer graag aan werk”.

Backender die energie krijgt van klantcontact

Op technisch gebied verandert er veel en ik wil daarin blijven groeien. Mijn persoonlijke ontwikkelbudget heb ik de laatste tijd vooral ingezet op het automatisch testen van code. Daardoor test ik stukken code afzonderlijk van elkaar en zien we eventuele gebreken voordat de functionaliteit live gaat. Dit verbetert natuurlijk de hele kwaliteit van een applicatie”.

Naast inhoudelijke ontwikkeling, vind ik het tof om me te ontwikkelen als lead developer. Daardoor zit ik aan de ene kant regelmatig met klanten en hun IT-managers samen om business uitdagingen scherp te krijgen. En om er online oplossingen voor te bedenken. Maar daarnaast ben ik als lead developer ook betrokken bij de ontwikkeling van collega developers. Dat geeft voldoening omdat je daardoor samen groeit in professioneel opzicht. Dat matcht ook heel erg met de onderlinge collegialiteit in het team. Iets wat je ook terug ziet in de manier waarop het team met stagiaires omgaat. Ik ben hier zelf ook zo gestart 7 jaar geleden en ervaar dat nog steeds als een goede zet”.

Ook werken bij Indicia?

Volg ons op Social Media

Facebook
LinkedIn
Instagram