Total Performance Sport

Total Performance Sport is een platform dat fysiek, tactiek en persoonlijkheid/mentaal combineert (o.a. op de iPad), om teams in de topsport beter te laten presteren. Total Performance Sport brengt talent en karakter in kaart en monitoort mentale ontwikkeling waarbij er wordt uitgegaan van ‘doen waar je goed in bent’.

Alle informatie wordt gebundeld in een specifiek dashboard voor het management, de coach, de staf en de spelers. De portaal biedt maximale flexibiliteit om bestaande informatiesystemen te integreren. Denk hierbij aan video analyse (SportVas), scouting, medische informatie, Inmotio et cetera. Total Performance Sport geeft data voetbalbetekenis om maximale performance te creëren en volgt en ontwikkeld hiermee talent.

Total Performance Sport combineert de volgende onderdelen:

  • Database (alle informatie van team en spelers in wedstrijden, trainingen en tests op 1 plek)
  • Dashboard (integrale stuurinformatie analyseren en rapporteren)
  • Planningsmodule (overzicht programma, kalender, periodisering training etc.)
  • Communicatie (tussen directie/coach/staf/spelers)
  • Kennistool (hoe ontwikkelen spelers zich, coachbaarheid etc.)
  • Ontwikkelsysteem (speler- en teampresteren beoordelen, meten en daarop sturen)
  • Volgsysteem (monitoren voortgang)
  • Benchmark (team-, positie- en spelersperformance)

Ontstaan

Binnen Total Performance worden de beste ontwikkel- en de performanceconcepten uit de sport (o.a. Louis van Gaal, Toon Gerbrands en Marc Lammers), wetenschap (o.a. Jos van Dijk en Professor Leo van den Burg) en bedrijfsleven (o.a. Philips, Ikea, Wolters Kluwer, KLM en Essent) gecombineerd tot 1 nieuwe propositie. Wij zien sterke overeenkomsten tussen het presteren met een topsport team en het presteren met een team in het bedrijfsleven.

Wat zijn de voordelen van Total Performance Sport?

De nationale en internationale concurrentie tussen clubs is groot. Ook binnen Nederland hebben tegenstanders vaak meer financiële mogelijkheden. De ervaring leert dat een ‘slimme organisatie’ en de inzet van de juiste kennis het mogelijk maakt de concurrentie de baas te blijven.

Met Total Performance Sport kan dat, want Total Performance Sport zorgt voor het optimaal en sneller ontwikkelen van talenten om het maximale rendement uit de spelers te halen. Met Total Performance Sport ontstaat er een duidelijk overzicht van verbeterpunten voor de organisatie. De juiste speler komt op de juiste plek, de speler is verantwoordelijk voor de eigen ontwikkeling, er is meetbaar inzicht in de mentale status van de speler, eenduidige ontwikkelpunten voor de speler en kritische zelfanalyse wat betreft de ontwikkelpunten. Daarnaast zorgt Total PerformanceSportzorgt voor een consistentere selectie nieuwe spelers, meer rendement uit scouting, betere kennis van de ‘gebruiksaanwijzing van spelers’, meer balans in het elftal, ‘maatwerk’ training en coaching van spelers uitgaande van hun eigen leerstijl et cetera. Al deze informatie is beschikbaar op één plaats en het meest unieke is dat de visie van de organisatie als uitgangspunt genomen wordt.