Meer omzet en doelen behalen dankzij conversie optimalisatie

Uw website ziet er aantrekkelijk uit, heeft een prima gebruikersgemak en trekt de nodige bezoekers. Toch heeft u het idee dat er geen optimaal rendement gehaald wordt en dat de omzet achterblijft. Indicia ondersteunt organisaties met het behalen van meer conversie en uiteindelijk meer omzet door bezoekers om te zetten in betalende klanten.

Waarom conversie optimalisatie?

Waar bevindt zich de mogelijkheid tot het opnemen van contact? Kunnen bezoekers zich aanmelden voor een nieuwsbrief? Kortom, triggert u de bezoeker genoeg om actie te ondernemen? Conversie optimalisatie is het proces van het optimaliseren van de conversiepunten op uw website. Dit begint bij het meten en analyseren van de huidige pagina’s.

Potentiële klanten lezen niet alle teksten op uw website, maar scannen deze snel. Daarom is het belangrijk dat conversiepunten visueel goed opvallen. Tal van factoren hebben invloed op het online gedrag van bezoekers, zoals buttons, gebruik van opvallende kleuren en afbeelding en krachtige titels. Door allerlei verschillende opties binnen uw website te testen, komen we tot de meest effectieve manier om uw bezoekers te laten converteren.

A/B testen en multivariate testen

De meest gebruikte testen om te bepalen hoe rendement uit een pagina gehaald kan worden zijn de A/B test en multivariate test. Bij een A/B test worden twee (of meer) verschillende versies van je website of een bepaalde pagina aangemaakt. Op basis van analysetools wordt bepaald welke pagina het best presteert. De multivariate test laat zien welke aanpassingen op de website (kleur, buttons, titels) het conversiepercentage verhogen en welke aanpassingen juist niet goed presteren.

Voordelen van conversie optimalisatie

  • De waarde per bezoeker vergroot
  • We verbeteren uw website op basis van meetbare resultaten
  • We zorgen voor de trigger tot actie bij bezoekers
  • Het conversiepercentage stijgt, wat leidt tot een hogere ROI

Laat Indicia uw conversie percentage omhoog brengen

U denkt dat uw website klaar is voor een optimalisatieslag? Dan bent u bij Indicia aan het juiste adres. Onze ervaren specialisten weten precies welke conversiepunten aandacht verdienen om uw bezoekers tot actie te verleiden.