Realtime ontwerpen in 3D – slimmer, leuker en makkelijker dan ooit

Waar zou een 3D-printer zijn zonder ontwerpsoftware? Nergens. Het Indicia Innovation Lab maakte innovatieve, gebruiksvriendelijke software voor SIMPL3D, gebaseerd op de gepatenteerde Gielis Superformule van Genicap . Hiermee ontwerp je snel en makkelijk de meest prachtige 3D-modellen. Gewoon met een Ipad, thuis op de bank.

3D-printen is populair. Maar nu nog vooral voorbehouden aan de FabLabs, de constructiesector, Tech Heads en architecten. Daar brengen wij – samen met het gerenommeerde onderzoeksinstituut van Genicap – verandering in. Voor SIMPL3D ontwikkelden we de gelijknamige grafische software waarmee je razendsnel allerlei organische 3D-vormen kunt ontwerpen met je eigen laptop, Ipad of computer.

Katalijne Rijk, directeur van SIMPL3D wilde meteen doorpakken en de software succesvol in de markt zetten. Indicia verzorgde de marketingondersteuning. We ontwierpen een animatie, ontwikkelden een consumentenplatform en een website.

“Uiterst creatieve, flexibele en getalenteerde mensen die samen op zoek gaan naar oplossingen.” (Katalijne Rijk, Directeur SIMPL3D)

Ook voor 3D zijn er experts bij Indicia

Hoe kom je van een wiskundige formule tot concrete producten die het leven van consumenten makkelijker maken? Daar heb je een scala aan expertises voor nodig die nauw met elkaar en de klant samenwerken. En elkaars taal spreken. Het Indicia Innovation Lab houdt zich al jarenlang bezig met innovaties op het gebied van 3D. Alle daarmee opgebouwde kennis komt samen in SIMPL3D. SIMPL3D is gebaseerd op de Superformule die ontdekt is door Prof. Dr. Johan Gielis. Dankzij deze wiskundige formule kun je met weinig rekenkracht de meest complexe vormen digitaal weergeven. Door toepassing van de Superformule wordt bijvoorbeeld de bestandsgrootte van 3D-ontwerpen tot wel duizend keer kleiner.

3D-ontwerpen maken; iedereen kan het

SIMPL3D bevat prachtige voorbeeldvormen die zijn gebaseerd op de natuur. Vormen die geen enkel ander ontwerpprogramma aanbiedt. In minder dan een minuut ontwerp je een digitaal 3D-model dat klaar is om naar de 3D-printer te sturen. En iedereen kan het, van jong tot oud. Het gemak zit ‘m in de snelheid, het intuïtieve gebruik en in de realtime ontwerpfunctie. Het model verandert meteen als jij het aanpast. What You See is What You Get. Je ziet precies hoe jouw voorwerp eruit gaat zien. Wil je die vaas iets langer maken? Of de vorm van die lampenkap nog wat tweaken? Alles is mogelijk, hoe complex de vorm ook is.

Gratis beschikbaar

SIMPL3D is momenteel beschikbaar voor de iPad. Op termijn verschijnen er ook versies voor Android en Mac. Het uitrollen naar andere platformen is een relatief eenvoudige klus, door de solide opzet en architectuur van SIMPL3D.

Highlights

    • Van wiskundige Superformule naar concreet product
    • Unieke grafische software waarmee iedereen intuïtief en snel complexe grafische vormen maakt
    • Printbaarheid gegarandeerd
    • Indicia realiseerde een totaaloplossing voor de marktintroductie van SIMPL3D en ontwikkelde ook een community & platform, website en promo animatie

– Het platform en de website bezoeken?
– Bekijk hier de animatie van Indicia Storytellers over Simpl3D.
– SIMPL3D software downloaden

Heb jij ook ideeën met veel potentie, maar is de slag naar concrete dienstverlening of producten lastig? Neem eens contact op met het Indicia Innovation Lab voor een vrijblijvende brainstorm.