Euromaster ontwikkelt met Indicia opleidingen voor drie doelgroepen

Euromaster is het grootste Europese netwerk van bandenservicebedrijven en auto-onderhoud in Europa. Euromaster is marktleider in de autobandenbranche en wil graag doorgroeien als marktleider voor het totaalonderhoud binnen de hele autobranche. Met dit strategische doel voor ogen startte het bedrijf in samenwerking met Indicia de Euromaster Vakschool.

Om continu kwaliteit te kunnen leveren en te kunnen groeien, zijn goed gekwalificeerde medewerkers onmisbaar voor Euromaster. Door samen met Indicia op te leiden, houdt Euromaster grip op de doorstroom van nieuw talent. Een erkende opleiding starten doe je echter niet zomaar. Je hebt bijvoorbeeld te maken met wet- en regelgeving vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Daarnaast moest Euromaster bepalen welke wensen en eisen ze stellen aan nieuwe medewerkers. De nieuwe opleiding moest aansluiten bij de strategische doelen én de dagelijkse praktijk van Euromaster. In nauwe samenwerking met Indicia ontwikkelde Euromaster de opleidingen Autotechniek (mbo niveau 2), Eerste Autotechniek (mbo niveau 3) en Filiaalmanager (mbo niveau 4). Wij zorgen voor de aansturing, begeleiding, aanvraag en administratie van subsidies en voor de praktische inrichting van opleidingen. NCVB zorgt voor de CREBO accreditatie.

Werkend leren

De projecten die in de opleidingen aan bod komen, zijn gebaseerd op de dagelijkse praktijk van Euromaster. Eigen medewerkers van Euromaster verzorgen regelmatig gastlessen. Daarnaast creëerde Indicia een online leeromgeving die beschikbaar is voor de deelnemers en de praktijkopleiders. Via deze gebruiksvriendelijke leeromgeving houden deelnemer, praktijkopleider, docent en HR-afdeling op elk moment zicht op de ontwikkeling en voortgang. Euromaster kan met deze online tool ook eenvoudig per opleiding de ontwikkelingen en voortgang zien.

Online portal

Indicia ontwikkelt voor Euromaster ook een online portal. Daarmee krijgen alle medewerkers  van Euromaster toegang tot het volledige opleidingshuis. Zo krijgt het opleiden van medewerkers binnen Euromaster een vaste, prominente plek binnen de organisatie. Samen zorgen we voor voldoende nieuw talent én hun ontwikkeling binnen de Nederlandse Euromaster vestigingen.

INDICIA case Euromaster

Resultaten

  • Drie erkende opleidingen
  • Online leeromgeving (Learning Management System) en portal
  • Voldoen aan de eisen erkend onderwijs én de Subsidie Praktijkleren
  • Betrokkenheid van medewerkers bij opleidingstraject
  • Realtime inzicht in ontwikkelingen en voortgang deelnemers

Indicia is jouw ideale partner op weg naar meer gekwalificeerde medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden?