Werkgeversvereniging AWVN bevordert duurzame inzetbaarheid met gepersonaliseerde dienstencatalogus

AWVN is de grootste werkgeversvereniging van Nederland. De vereniging adviseert werkgevers onder meer bij het ontwikkelen van hun HR-strategie. En dus ook als het gaat om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Indicia ontwikkelde voor AWVN een portal met keuzemodule voor producten en diensten die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid. Een portaal waarmee AWVN haar leden helpt van duurzame inzetbaarheid een succes te maken.

Prima match tussen HR, IT en Connectivity expertise

Duurzame inzetbaarheid is voor werkgevers cruciaal. Met meer werkplezier en minder ziekteverzuim kun je de arbeidsproductiviteit van jouw organisatie een flinke boost geven. En andersom natuurlijk ook. AWVN vroeg ons om een portal te ontwikkelen met diensten waarmee medewerkers hun skills, fysieke gestel en mentale gezondheid optimaal houden zoals coaching, een sportschoolabonnement of opleiding. En dat tegelijkertijd bijhoudt hoeveel budget per medewerker verbruikt is en dit verrekent. Dat laatste vraagt om koppelingen met allerlei verschillende budgetten en financiële systemen van waaruit deze diensten gefinancierd worden, variërend van salaris tot collectief, bedrijfsoverstijgende administratieve systemen.

Indicia gaf advies over hoe de duurzame inzetbaarheid te verbeteren én we verzorgde de technische uitvoering van die oplossing zodat het proces van keuze tot financiële afwikkeling smooth verloopt. Een echte Indicia case dus, waarbij we experts uit verschillende vakgebieden zoals HR en IT laten samenwerken om voor de klant een multifunctionele oplossing te creëren.

Elke werkgever een eigen unieke shop

De organisaties die aangesloten zijn bij de AWVN hanteren vaak verschillende budgetten voor diensten die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid. Elke klant van de AWVN heeft dus een unieke shop nodig. De shop die wij ontwikkelde maakte dit maatwerk mogelijk; de individuele klanten van de AWVN hangen eenvoudig hun eigen prijskaartje aan de duurzame inzetbaarheidsproducten.

Behalve dat organisaties verschillende budgetten hanteren voor de aangeboden diensten, zit er ook veel variantie in de wijze waarop de ingekochte diensten gefinancierd worden. Het portaal is gekoppeld met het salarissysteem van elke individuele klant van de AWVN en aan alle andere systemen van waaruit de ingekochte dienst betaald wordt. Of dat nu administratieve systemen zijn die binnen de organisatie gebruikt worden of systemen op bedrijfsoverstijgend niveau.

Resultaten:

  • AWVN faciliteert met deze portal structureel beleid voor duurzame inzetbaarheid bij haar leden in plaats van ad-hoc reactie op individuele verzoeken van medewerkers.
  • Portal met catalogus op maat voor elke afzonderlijke organisatie met differentiatie op medewerker- en functieniveau.
  • De shop integreert volledig met een bestaande mobiele app waarmee alle medewerkers hun persoonlijke catalogus bekijken en budget beheren.
  • Veilige afgeschermde koppeling met het salarissysteem om actuele informatie van medewerkers op te halen.
  • Mogelijkheid voor bedrijven om zelf bepaalde diensten en dienstverleners te selecteren.
  • De shop neemt werkgevers de complexe administratie die hoort bij duurzame inzetbaarheid uit handen.

Sparren over een maatwerkoplossing op het snijvlak van HR & IT, duurzame inzetbaarheid of keuzebudgetsystemen? Neem gauw, maar geheel vrijblijvend contact ons op 013 581 06 66. Of mail info@indicia.nl.

Meer weten over de bouw van deze catalogus en de werking van de portal?