Mijnmedicijncoach: een effectieve applicatie met grote gezondheidsvoordelen.

Een zakelijke applicatie of website is succesvol als het mensen aanzet tot actie. Bijvoorbeeld als ze daardoor een product kopen, zich inschrijven voor een evenement of… trouw hun medicijnen innemen. Met Mijnmedicijncoach ontwikkelde Indicia een portal voor chronisch medicijngebruikers. De therapietrouw steeg met 35%.

Van alle patiënten die chronisch medicatie moeten gebruiken, stopt de helft binnen een jaar met het innemen van de medicijnen. Degenen die hun medicijnen wél innemen, gebruiken vaak veel minder dan is voorgeschreven. 2Comply (nu: Pharmapartners) bedacht het concept Mijnmedicijncoach om patiënten te helpen hun medicijnen beter in te nemen. Indicia ondersteunt de organisatie om deze mooie ambitie waar te maken.

Mijnmedicijncoach wint Zorginnovatieprijs

Indicia ontwierp een portal waarin patiënten hun eigen medicijngebruik en zorgafspraken managen. Mijnmedicijncoach verbindt de patiënt met apotheek en huisarts, en bevat een directe koppeling met het Apotheek Informatie Systeem. Elke patiënt heeft een persoonlijk profiel waarin zij hun zorgafspraken, voorgeschreven medicijnen en medisch dossier kunnen bekijken. Met een korte poll wordt het medicijngebruik van de patiënt in kaart gebracht. Vergeet hij vaak zijn medicijnen in te nemen? Is hij angstig voor de mogelijke bijwerkingen? Of gebruikt hij de medicijnen niet, omdat hij denkt het niet nodig te hebben? Daar wordt vervolgens op ingespeeld met motiverende acties die passen bij de patiënt.

De portal maakt gebruik van de nieuwste inzichten uit de internettechnologie, gedragswetenschappen en de farmacotherapie. Inmiddels maken duizenden patiënten en honderden apotheken gebruik van Mijnmedicijncoach. De medicijninname verbeterde met 35%. Dankzij de grote gezondheidsvoordelen won 2Comply in 2013 de KNMP Zorginnovatieprijs.

Veiligheid (en gezondheid) boven alles

Veiligheid is van cruciaal belang bij Mijnmedicijncoach, omdat de website patiëntgegevens ontsluit. Indicia zorgt voor de beste beveiliging van de applicatie, de database en van de koppeling van het portal met externe systemen.

Highlights

  • Gebruiksvriendelijke applicatie met hoge conversie
  • Resultaatgericht: therapietrouw steeg met 35%
  • Een perfecte combinatie van vakkennis met systeemintegratie
  • Privacy en veiligheid optimaal gewaarborgd
  • Sterk in de koppeling met externe systemen

Bekijk hier de RTLZ-video over Mijnmedicijncoach, en hoor het verhaal van onze klant 2Comply (nu: Pharmapartners).

2Comply levert online medicatie begeleidingsprogramma | Zó kan het ook! RTLZ

Even doorpraten over dit onderwerp?