Zo maak je een 3D-printer gebruiksvriendelijk

Bij het INDICIA Innovation Lab hebben we verstand van software, van 3D én van interfaces. Die kennis komt prachtig samen in deze co-creatie met Builder, fabrikant van 3D-printers. Samen ontwikkelden we een opvallend gebruiksvriendelijke bediening via touch-screen. Zo is de 3D-printer van Builder super geschikt voor de niet-techneuten onder ons.

Een goede interface biedt de perfecte brug tussen technische mogelijkheden en gebruiksgemak. In het geval van een 3D-printer is dat niet altijd eenvoudig. Neem zoiets veelvoorkomends als het annuleren van een printopdracht. Die optie moet je als gebruiker natuurlijk hebben. Maar misschien wil je alleen even pauzeren en later weer verder gaan. In dat geval moet de printerkop verwarmd blijven, mag het plateau niet bewegen en moet de software onthouden waar hij gebleven is in het ontwerp. Allemaal zaken waar we een gebruiker niet mee lastig willen vallen, maar die wel feilloos moeten worden uitgevoerd om echt gebruikersgemak te realiseren.

Naast deze technische vernuftigheden, is een intuïtieve interface natuurlijk ook key voor een makkelijke bediening van een printer. Dat is precies wat Indicia realiseerde. Printen terwijl je niet thuis bent? Met de on-board camera kun je de voortgang in de gaten houden via de webapp. En daarmee kun je de printer ook op afstand te bedienen.

Wij prikkelen jouw innovatieve vermogen

Innoveren betekent lef hebben. Bij innovatie horen verrassingen en soms moet je durven je plannen bij te stellen. Courage en innoveren zijn inherent verbonden aan Builder. Een perfecte match dus, met het DNA van het Indicia Innovation Lab. We zijn gewend aan de spanning die hoort bij innovatie. We houden van de vraag die nog niet gesteld is en gaan – nieuwsgierig als we zijn – op zoek naar een antwoord. De ene keer lijkt de vraag simpel en is het antwoord toch tamelijk complex. En soms kunnen we dankzij onze ervaring vrij eenvoudig antwoord geven op een ingewikkeld verzoek. Maar één ding is zeker, we lopen er niet voor weg. Resultaat, een innovatieve interface die 3D-printen gebruiksvriendelijk maakt.

Highlights:

  • Samen durven innoveren met co-creatie
  • Denken vanuit de gebruiker
  • Intuïtieve touch screen interface
  • Combinatie van expertises: 3D, software, UI/UX

Bij INDICIA Innovation Lab zit denken en doen in ons DNA. Wij geloven dat innovatie te maken heeft met durf, de juiste kennis en vertrouwen. Meer weten? Bel eens met Dennis van den Broek