Direct beginnen met het verbeteren van duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is hot en happening, maar qua uitvoering ook een uitdaging voor het bedrijfsleven. Alhoewel er via CAO’s budget voor vrijgemaakt is, blijven concrete acties voor verdere ontwikkeling en verbetering van gezondheid vaak uit. Een van de diensten die AWVN daarom aan haar leden aanbiedt, is het vereenvoudigd implementeren van duurzaam inzetbaarheidsbeleid via de app TipTrack. Als partner van Iselect mocht Indicia bijdragen aan deze app: samen met Iselect ontwikkelden we de productcatalogus, de webshop en het budgetsysteem binnen deze app. Medewerkers van bij AWVN aangesloten bedrijven, zoals bijvoorbeeld KLM, shoppen inmiddels via de app. Zo ontlast AWVN haar leden bij het bevorderen van de vitaliteit en ontwikkeling van personeel. En dankzij onze connectivity-oplossingen is de financiële synchronisatie met de administratieve systemen van werkgevers geheel geautomatiseerd.

Toegang tot een vele diensten van verschillende aanbieders en toch automatische verrekening in budgetten van werkgevers

Een shop gekoppeld aan het aanbod van honderden dienstverleners

De variëteit in bij AWVN aangesloten bedrijven is groot en er werken zeer uiteenlopende typen medewerkers. Zo ook zijn er grote verschillen in de behoeften van medewerkers, professionals en vakmannen om zichzelf te ontwikkelen en fit te blijven. Daar waar de een behoefte heeft aan opleiding, heeft de ander behoefte aan fysiotherapie of handvaten om met stresssituaties om te gaan. Het aantal aanbieders van producten en diensten moet daarom zeer groot zijn, om aan de behoefte van alle bij AWVN aangesloten bedrijven te voldoen. Iselect, met haar expertise in de wereld van sociale partners, arbeidsverhoudingen en HR, adviseerde over het combineren van een intelligente catalogus met een webshop en budgetsysteem om cao-regelingen correct uit te kunnen voeren. Deze kennis en ervaring vormde de basis om te komen tot de TipTrack-productcatalogus. Een medewerker kan in de app direct aan de slag met zijn ontwikkeling en gezondheid. Ook leiden tips en adviezen in TipTrack tot passende diensten. Met een persoonlijk budget kan een dienst direct worden aangeschaft.

De bestaande oplossingen van Iselect en Indicia voor bijvoorbeeld Uitgeverijbedrijf en TLN zijn gebruikt voor TipTrack:

  • Het koppelen van de app met een zeer divers scala aan systemen en productcatalogi
  • Het beheren van budgetten
  • Het waarborgen van veiligheid & privacy

Efficiënt de budgetten beheren van iedere individuele medewerker

Flexibiliteit is key bij duurzaam inzetbaarheid. AWVN wil haar leden daarom ondersteunen met een zeer flexibel portaal. Wil een werkgever een bepaalde groep ondersteunen met extra budget? Of wil een bedrijf juist werken met een totaalbedrag voor alle medewerkers gezamenlijk? De shop, het budgetsysteem en de catalogus in de app, maken het voor bedrijven mogelijk hun eigen beleid over de verdeling van financiële middelen in de praktijk te brengen. Ook handig is de alert-functie; zodra een bepaald percentage van het duurzame inzetbaarheidsbudget verbruikt is, ontvangen werkgevers een seintje.

Als privacy & veiligheid extreem belangrijk zijn

Beveiliging van gegevens & privacy zijn extreem belangrijk zodra werkgevers persoonlijk budget ontsluiten om de vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Wetgeving vereist dat medewerkers diensten kunnen kopen, zonder dat een werkgever kennis heeft van de aard van de aangeschafte dienst. Om die veiligheid en privacy te garanderen, maakte Indicia en Iselect gebruik van Okta. Okta is een technische oplossing die, doordat het werkt met multi-factor audentification (MFA), een zeer hoge veiligheid garandeert. Doordat Indicia Okta-certificeringen behaald heeft, kennen we alle ins en outs van het pakket en waren we snel in staat dit pakket in te zetten.

Highlights:

  • Ontwikkeling van een intelligente catalogus met een webshop en budgetsysteem: cao-regelingen direct uitvoerbaar
  • Koppeling van de app met breed scala aan systemen en productcatalogi zorgt voor automatische verrekening in budgetten van werkgever
  • Zeer hoge veiligheid en privacy van werknemers door gebruikmaking van Okta

Meer weten? Lees ook:

  • Check ook de animatie die we gemaakt hebben voor AWVN en ontdek hoe verhelderend een animatie is om het gebruik van TipTrack toe te lichten.

Ook een vraag over het koppelen van systemen & data-bronnen? Neem vrijblijvend contact op.