Academy voor vooruithelpen JCL Logistics

Aanleiding

JCL Logistics met het hoofdkantoor in Graz (Oostenrijk) is in 25 landen met meer dan 60 vestigingen en 1900 medewerkers werkzaam op het gebied van operatieve activiteiten met de focus op transport- en productlogistiek, evenals op eCommerce. De organisatie wordt gezien als specialist in de branches Health, Chemical Industry, Retail, Automotive en Industry. JCL Logistics biedt twee soorten diensten aan: JCL transportlogistiek, op maat gemaakt transport over land, water en in de lucht, en JCL productlogistiek, een logische aanvulling op het pure transport. JCL Logistics Benelux heeft eind 2011 de activiteiten overgenomen van Wincanton Nederland (met in totaal 16.500 medewerkers, 250 vestigingen met 5.000 voertuigen).

JCL wil de klantgerichtheid en samenwerking binnen haar vestigingen optimaliseren door een competentie- en praktijkgerichte Academy voor haar medewerkers in te richten, waarbij de voortgangsbewaking direct gekoppeld is aan haar performance cyclus.

Oplossing

We hebben voor de 3 interne doelgroepen (logistieke medewerkers, chauffeurs en kantoorpersoneel) een Academy-concept ontwikkeld dat aansluit bij de strategie van JCL Logistics en bij specifieke behoeften van de doelgroepen;

  • klantgerichtheid op hoger niveau krijgen, zowel intern als extern,
  • verbeteren samenwerking en verhogen teamperformance,
  • streven naar uniformiteit en professionaliteit,
  • persoonlijke ontwikkeling op individueel niveau.

Dit heeft geresulteerd in een 2-jarig ontwikkeltraject waar alle medewerkers van JCL Logistics aan meedoen. Het gehele traject wordt onder regie uitbesteed aan Total Performance Academy.

INDICIA case JCL

Quote Erwin Cootjans (Managing Director JCL Logistics):

β€˜De JCL Academy is een concept dat enkel voordelen kent, onder andere verbetering van de organisatie en de interne processen, teambuilding, verhoging van betrokkenheid medewerkers en ontwikkeling van de medewerkers op persoonlijk niveau. En dit dan ook nog eens op een budgetpositieve wijze!’