Succesvol sturen vraagt om een helder Management Dashboard

Jouw organisatie genereert dagelijks een geweldige hoeveelheid data. Maar lukt het je om snel betrouwbare, waardevolle inzichten te creëren op basis van deze goudmijn aan gegevens? Of mist jouw organisatie kansen omdat het overzicht ontbreekt en het maken van rapportages te veel tijd kost? Maak dan kennis met de Management Dashboards van Indicia. Onze dashboards zorgen voor de inzichten die je nodig hebt om elke dag opnieuw beter onderbouwde beslissingen te nemen.

Met de Management Dashboards van Indicia beschikt de hele organisatie – van magazijn tot boardroom en van sales tot HR – over de inzichten die nodig zijn om efficiënt en slagvaardig te opereren. Zowel de inhoud als de look & feel van het dashboard sluiten volledig aan bij jouw organisatie en jouw doelstellingen.

Omdat iedereen in de organisatie voortaan beschikt over één enkele versie van de waarheid, worden besluiten sneller genomen en zijn discussies over de kwaliteit van gegevens niet meer nodig. De informatie in management dashboards resulteert bovendien in direct inzicht en laat bijvoorbeeld heel expliciet zien waar verkooppotentieel zit. Ook kan een management dashboard zicht geven op de prestaties van medewerkers: wie is verantwoordelijk voor bepaalde resultaten? Wie is on track? INDICIA creëerde succesvolle dashboards op het gebied van sales & marketing, finance, logistics en HRM.

Wij zijn als geen ander in staat om de juiste gegevens uit het hele systeemlandschap op te halen, te analyseren en te presenteren. Omdat wij kennis en ervaring op het gebied van complexe datavraagstukken combineren met diepgaande technische over connectivity kunnen we elke organisatie volledig ondersteunen bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van zelfs de meest complexe dashboards. Daarbij zijn vier stappen belangrijk.

Stap 1: keuzes maken

Voor een goed dashboard is de selectie van de juiste informatie cruciaal. Dat begint met duidelijke keuzes. Wat wil je weten? Welke gegevens kunnen die inzichten verschaffen? Onze adviseurs hebben diepgaande ervaring met uiteenlopende data-vraagstukken en helpen je bij het beantwoorden van deze vragen. Vervolgens achterhalen we in welke systemen en databronnen de informatie zit die je nodig hebt om jouw vragen te beantwoorden.

Stap 2: ontwerpen

Vormgeving is een bepalende factor geworden voor het succes en het rendement van jouw dashboard. Een gestroomlijnde, vlekkeloze user experience is essentieel voor het gemak en het plezier waarmee gebruikers met de dashboards werken. Onze designers ontwerpen een dashboard met een prettige, gebruiksvriendelijke en functionele layout. Zo’n dashboard is makkelijk te begrijpen en geeft zelfs de meest complexe data helder en duidelijk weer. Vanzelfsprekend worden ze opgemaakt in jouw eigen huisstijl.

Stap 3: koppelen en bouwen

Wanneer helder is welke data je wilt kunnen zien, zorgen wij voor de technische realisatie. Het koppelen van systemen – connectivity – maakt dat verschillende databronnen gegevens met elkaar uitwisselen. Het maakt daarbij niet uit of die databronnen zich binnen of buiten jouw organisatie bevinden. Indicia is marktleider op het gebied van connectivity en EDI binnen de fashion-, sport- en schoenenbranche. Meer dan 90% van de Nederlandse fashionmarkt werkt met onze systemen.

Wil je snel aan de slag? Geen probleem. We kunnen de technische koppelingen in een mum van tijd maken omdat we de ervaring én de specialisten in huis hebben. Bovendien hebben we al heel veel standaarden en connectoren op de plank liggen.

Desgewenst kunnen wij ook externe datastromen toevoegen en verrijken of een verbinding leggen met de systemen van (keten)partners. Afhankelijk van jouw wensen, worden de dashboards wekelijks, dagelijks of zelfs van minuut tot minuut geactualiseerd.

Stap 4: beheren en onderhouden

Draait jouw data-omgeving naar wens? Dan kunnen we ook het beheer en het onderhoud van je dashboard volledig voor je verzorgen. Dat gebeurt op basis van een heldere overeenkomst waarin we met elkaar afspreken op welke manier wij jou ondersteunen en hoe snel wij eventuele problemen oplossen.

Jouw data is veilig

Vanzelfsprekend ben jij zuinig op de informatie in jouw systemen. Daarom besteden wij veel aandacht aan security. Onze dashboards zijn bijvoorbeeld alleen toegankelijk voor geautoriseerde pc’s, tablets en telefoons. Daarnaast zorgen we voor beveiligde verbindingen. Over de veiligheid van jouw data hoef jij je geen zorgen te maken.

Slimme alerts

Door het inzetten van alerts en pushberichten kunnen medewerkers pro-actief benaderd worden om de informatie uit het dashboard te gebruiken en actie te ondernemen. Wanneer een van de meters op een dashboard bepaalde drempelwaardes dreigt te overschrijden, kun je aan het systeem vragen om even een seintje te geven. Op die manier zorg je onder meer dat ook mensen die hun dashboard niet in de gaten houden, toch in actie komen.

Iedere rol de juiste informatie

Afhankelijk van jouw rol in de organisatie heb je behoefte aan bepaalde gegevens. Als Manager HRM wil je precies weten hoe de leeftijdsverdeling in jouw organisatie is. En misschien heeft sales vooral interesse in het aantal leads en deals. De CFO wil op zijn beurt bepaalde financiële informatie kunnen zien. We kunnen jouw dashboards zo inrichten dat gebruikers toegang krijgen tot informatie die aansluit bij hun rol in de organisatie. Door het opzetten van een autorisatie- en authenticatiestructuur weet je zeker dat iedereen beschikt over de juiste kennis.

Altijd en overal inzicht

Om de Management Dashboards van Indicia te bekijken, heb je geen dure of ingewikkelde software nodig. Toegang tot internet is voldoende. De dashboards zijn 24 uur per dag te benaderen via mobiele telefoons, laptops of desktops. Ze brengen inzicht binnen handbereik, waar ter wereld gebruikers zich ook bevinden. Het resultaat: goed geïnformeerde en actiegerichte mensen.

Belevingsleren & producttraining

De ervaring leert dat het succes van dashboards valt of staat met het gebruiksgemak van de tool en de vaardigheden van de gebruiker. Wij doen er daarom alles aan om het werken met de dashboards zo plezierig en zo eenvoudig mogelijk te maken.

Daarnaast zorgen we er ook voor dat de drempel om met de dashboards aan de slag te gaan zo laag mogelijk is. Dat doen we onder meer met behulp van bondige, rappe, moderne trainingsanimaties die medewerkers op een aantrekkelijke manier onderwijzen over hun nieuwe dashboards. Onze klanten gebruiken deze animaties intern, maar gebruiken ze bijvoorbeeld ook om hun eigen partners of klanten uitleg te geven over dashboards.

Dit maakt de Management Dashboards van INDICIA onmisbaar:

  • INDICIA begeleidt het hele proces: van het selecteren van de benodigde informatie en het identificeren van de juiste databronnen tot het koppelen van de systemen en het ontwerp van de interface.
  • In één oogopslag zicht op álle KPI’s.
  • Betrouwbare inzichten en één enkele versie van de werkelijkheid op basis van actuele data.
  • INDICIA is de connectivity specialist van Nederland. De dashboards koppelen probleemloos met álle bedrijfssystemen en databases
  • De dashboards van INDICIA koppelen ook met databronnen buiten de organisatie
  • Heldere, begrijpelijke visualisaties maken de dashboards een plezier om elke dag te gebruiken en zijn daardoor functioneler
  • Uw Management Dashboards zijn optimaal beveiligd en 24 uur per dag beschikbaar, waar ter wereld gebruikers zich ook bevinden.