Ideate & Innovate

Elke innovatieve oplossing begint met een idee. Maar hoe kom je tot het idee der ideeën? Tot die ene geweldige ingeving die alles op zijn kop zet? Daarvoor moet je geïnspireerd worden en toegang hebben tot nieuwe kennis. Maar dat alleen is niet genoeg. Je moet denkpatronen loslaten, nieuwe invalshoeken omarmen en onbekende paden in durven slaan. Indicia Value Architects is jouw gids bij deze ontdekkingsreis. We beschikken over diepgaande kennis van innovatieprocessen en weten als geen ander hoe je zoiets ongrijpbaars als innovatie tastbaar, herhaalbaar en succesvol maakt.

Jouw vraag staat centraal

Hoe maak je gebruik aan de stortvloed van nieuwe technologie die onze wereld overspoelt? Hoe integreer je jouw werkprocessen met die van je partners? Hoe geef je alle medewerkers toegang tot snel veranderende kennis? Hoe zorg je voor loyale klanten? Hoe maak je je bedrijf duurzaam? Het is een kleine greep uit de vragen waar Indicia Value Architects de voorbije jaren mee aan de slag ging. Dit soort vragen vormt het startpunt voor het innovatieproces. Samen gaan we op zoek naar een pakkend idee, een unieke oplossing die écht waarde toevoegt. Ook op de lange termijn.

Onverwachte verbindingen

Door het samenbrengen van de juiste kennis en de juiste partijen ontstaan de beste ideeën. Daarom combineren we waardevolle kennis uit jouw organisatie met kennis van instituten, universiteiten en vooruitstrevende bedrijven. Daarnaast brengen we relevante best practices uit andere branches in kaart. Deze nieuwe verbindingen helpen jou en jouw collega’s om breder te kijken en los te komen van de diep ingesleten processen en vaste denkpatronen.

Tijdens inspiratiesessies en brainstorms brengen we diverse medewerkers binnen de organisatie samen, maar nodigen we ook relevante kennispartners uit. Gezamenlijk bekijken we jullie vraagstuk vanuit andere invalshoeken en komen we tot verrassende inzichten. We creëren een omgeving waar ideeën rijkelijk vloeien. Een omgeving waar waarde ontstaat door co-creatie en open innovatie. De eerste grote stap naar duurzame innovatie is gezet.

Quest for Solution

Het gevaar van een brainstorm is dat de kersverse ideeën in het luchtledige blijven hangen. Bij Indicia Value Architects zal dat nooit gebeuren, want wij hebben de Quest for Solution (Q4S) ontwikkeld. Tijdens deze Quest komen de betrokken partijen samen en genereren zij met elkaar een aantal ideeën. Die ideeën vertalen ze naar een concreet innovatievoorstel. Daarvoor volgen de deelnemers een vastomlijnd traject waarbij ze acties formuleren en een projectplan opstellen. Iedereen weet wie waarvoor verantwoordelijk is. De Quest for Solution zorgt voor eigenaarschap; alle deelnemers voelen zich betrokken bij het project en de uitvoering ervan. Daardoor is er altijd een groot draagvlak binnen de organisatie.

Onze rol

Wij houden ons al jaren bezig met het veranderen en verbeteren van processen. Daardoor weten we zwakke schakels moeiteloos bloot te leggen en herkennen we ingebakken, beperkende gedragingen. Zo helpen we jou en jouw collega’s om jullie eigen processen eens van een afstand te bekijken. Daarnaast zijn wij facilitator, begeleider en verbinder. We combineren kennis, creëren en inspirerende omgeving voor ideeën-generatie en overzien het proces. Zo komen we gezamenlijk tot een idee dat structureel waarde oplevert.

Hoe sluiten we deze fase af?

Aan het einde van deze fase ligt er niet alleen een concrete oplossing, maar ook een concreet projectplan waarin exact vastgelegd is hoe we dat idee in de volgende fase verder uit gaan werken.