Bedrijfsbrede applicatie integratie

Veel organisaties werken met diverse applicaties. Vaak beschikt elk bedrijfsproces over een specifieke applicatie waarin gegevens worden verzameld en beheerd, terwijl bepaalde gegevens in meerdere processen benodigd zijn. Om zo efficiënt mogelijk te werken met grote hoeveelheden data kunnen uw verschillende applicaties met elkaar geïntegreerd worden, zodat dubbel werk verleden tijd wordt en de foutgevoeligheid van dataverwerking sterk verminderd.

Indicia en applicatie integratie

Indicia is de nummer één in Nederland op het gebied van connectivity en bezit ruime expertise. Zo zijn we al jaren marktleider van EDI-koppelingen in de fashionbranche en hebben we ervaring in de financiele en HRM-wereld, waar we backoffice- en ERP-applicaties integreren. Dankzij de applicatie integratie van Indicia haalt u maximaal rendement uit uw bedrijfsapplicaties.

Koppelen van businessapplicaties

Slimme informatievoorziening binnen uw organisatie kan worden gerealiseerd door uw bedrijfsapplicaties op elkaar af te stemmen. Kortgezegd: door een koppeling te maken tussen applicaties kunnen ze gebruik maken van dezelfde gegevens. U werkt ongetwijfeld al met applicaties die vol staan met waardevolle gegevens. Met applicatie integratie kiest u voor vernieuwing, maar behoudt u alle data en kennis die reeds in de applicaties verwerkt zijn.

Soorten applicatie integraties

Afhankelijk van de wensen van uw organisatie kunnen applicaties op verschillende manieren gekoppeld worden. De meest eenvoudige integratie is de 1-op-1 koppeling. Hierbij worden twee applicaties met elkaar verbonden, zoals een website met een backofficeapplicatie. Daarnaast kunnen meerdere applicaties geïntegreerd worden met behulp van middleware, waarbij applicatiesoftware als het ware tussen diverse applicaties in staat en meerdere integraties realiseert. De diverse applicaties gebruiken de middleware om gegevens uit te wisselen, waarbij de middleware zorgt voor een standaard taal. Applicatie integratie wordt hier dus ingezet als tussenstop binnen een groter netwerk van systemen

Voordelen op een rijtje

  • Tijdbesparend en dus efficiënter werken
  • Verwerking van gegevens met verminderde foutgevoeligheid
  • Meer grip op uw bedrijfsprocessen
  • Van 1-op-1 koppelingen tot bedrijfsbrede applicatie integratie
  • Kostenbesparend