Waardevolle inzichten dankzij Big Data Analytics

Elke organisatie bezit een berg aan gestructureerde en ongestructureerde data, waar veel waardevolle informatie uitgehaald kan worden. Maar hoe werkt dat? Hoe kunnen inzichten worden verkregen uit grote hoeveelheden aan data en welke analyses moeten daarvoor gedaan worden? Indicia heeft expertise op het gebied van Big Data Analytics en weet voor u de relevante informatie uit de data-hooiberg te halen.

Vormen van Big Data Analytics

Goed, we weten inmiddels dat wereldwijd steeds meer gegevens digitaal worden opgeslagen en dat hier een goudmijn aan inzichten in verborgen ligt. Het loont dan ook wanneer de Big Data-berg geanalyseerd wordt, want uiteindelijk draait het om de kennis die uit de data gehaald kan worden. Aan de hand van uw bedrijfsdoelstellingen en strategie kan gekozen worden uit de volgende vormen van Big Data Analytics:

  • Analyses aan de hand van acties die al hebben plaatsgevonden, zoals transacties, interacties, klachten, gedrag en uw marketinggeschiedenis.
  • Analyses aan de hand van voortdurende, maar veranderlijke input, zoals klantsentiment, invloeden en locatie.
  • Analyses aan de hand van voorspellende acties, zoals verkoopkansen en winstgevendheid. Dit is het resultaat van de vorige twee analyses.

Naast deze vormen van Big Data Analytics speelt tevens de bron van de data waarop deze analyse wordt uitgevoerd een grote rol. Hierin zijn drie soorten bronnen voor analyses te onderscheiden:

  • Analyses op basis van gestructureerde data, zoals financiële- en point of sales data.
  • Analyses op basis van gestructureerde én ongestructureerde data, zoals blogs en social media.
  • Analyses op basis van sensordata, zoals Wifi- en GPS-gegevens.

Op basis van uw business case kan een selectie gemaakt worden met deze onderscheidingen. Zo kunnen gespecificeerde analyses gedaan worden die voor uw onderneming van belang zijn.

Indicia: uw partner in Big Data Analytics

Wanneer u waardevolle informatie wilt ontsluiten uit uw Big Data bent u bij Indicia aan het juiste adres. De professionals binnen Indicia maken betekenisvolle analyses die u in staat stellen om beter te sturen en toegevoegde waarde te creëren. De analyses zullen met behulp van de meest efficiënte Big Data tools ondersteund worden.